Tizenegyedik helyen zárt Magyarország a Jeunesse Kupa pontversenyében

Az olaszországi Corgenóban megrendezett rangos nemzetközi ifjúsági verseny zárónapján is szurkolhattunk a mieinknek.

A férfiaknál az egypárevezősben versenyző Duboviczki Marcell a B döntőben a szombati eredményéhez hasonlóan a hatodik helyen zárt.
Kétpárban Szőllösi Balázs és Bridge Henry ismét a B döntőbe jutott, a szombati negyedik hely után ezúttal az ötödik, azaz összesítésben a 11. hellyel kellett megelégedjen.
Nyolcasunk ugyancsak a szombati versenynaphoz hasonlóan ezúttal is döntőbe jutott, ahol a Czinege Tamás, Váradi Dávid, Bujtás Bence, Gosztola Balázs, Pirik Dániel, Bencsik Botond, Dávidházy Zsolt, Varga Koppány, kormányos: Babai Márton összeállítású egység hetedikként ért célba, de mivel az előttük végző norvégok vendég országként vettek részt hivatalosan a hatodik lett a magyar nyolcas.

A nőknél kétpárban Fülöp Adrienn és Bokor Nikoletta a C döntőben másodikként ért célba, azaz a 14. helyen zárt vasárnap.

Négypárban Kas Natália, Daka Zsófia, Mile Anna és László Kíra a zárónapon is a B döntőbe verekedte magát, ahol újabb negyedik helyet, azaz a versenyszámban 10. helyet szerzett.

Kettesünk, azaz Hegyes Barbara és Hegyes Zsófia a B döntő harmadik helyén ért célba, ezzel vasárnap a 9. pozícióban zártak.

A négyesek B döntőjében javított szombati eredményéhez képest a Fehérvári Eszter, Stinner Kamilla, Tóth Szofi, Pilisy Zsanett alkotta egység, ezúttal az ötödik helyet csípték el a B döntőben, a 11. helyen zárva a napot.

A tizennégy nemzetet felvonultató pontversenyben, a dánokat, a belgákat és a portugálokat megelőzve Magyarország a 11. helyen zárt. A dobogón sorrendben a házigazda olaszok, britek és a hollandok végeztek.

A magyar evezés sportdiplomáciai sikert is aratott a Corgenóban, mivel a Jeunesse Kupa közgyűlése Mészáros Juditot egy évre a verseny technikai tanácsadójává választotta.

Részletes eredmények itt:
https://coupecorgeno2019.com/results/

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Hír kategóriák: