Hét magyar egység állt rajthoz a Jeunesse Kupa második napján, evezőseink holnap is rajthoz állnak Corgenóban

Az olaszországi ifjúsági verseny első, pénteki napján női nyolcasunk már bemutatkozott Észak-Olaszországban, ma a többieken volt a sor.

A férfiaknál Duboviczki Marcell hatodikként zárta előfutamát, így a B döntőben folytathatta, ahol szintén 6. lett, azaz a 12. helyen zárta a napot.

Dublónk, azaz Szőllösi Balázs és Bridge Henry előfutamából a B döntőbe jutott, ahol egészen a 4. helyig tört fel, azaz a 10. pozícióban végzett.

Nyolcasunk Gosztola Balázs, Váradi Dávid, Bujtás Bence, Bencsik Botond, Pirik Dániel, Dávidházy Zsolt, Czinege Tamás, Varga Koppány, kormányos: Babai Márton összeállításban állt rajthoz. A mieink az előfutamban óriásit csatáztak a norvégokkal, akiket végül sikerült egy másodperccel megverniük a második helyért menő csatában. A döntőben a hollandokat megelőzve és szorosan a svájciak mögött a hatodik helyen értek célba.

A nőknél Fülöp Adrienn, Bokor Nikoletta alkotta dublónkat sajnos mindhárom egység megelőzte az előfutamban, majd a C döntőben másodikként haladtak át a célvonalon, azaz a 14. helyen zártak a szombati versenynapon.

Kas Natália, Daka Zsófia, Mile Anna és László Kíra, azaz négypárunk hatodikként futott célba az előfutamban, a B döntőben pedig a 4. helyen végeztek, így a 10. helyen zártak.

A kettesek között Hegyes Barbara és Hegyes Zsófia állt rajthoz, az előfutamban az osztrákokat megelőzve a harmadik helyen jöttek be, a döntőben pedig a hatodik helyen végeztek.

Négyesünk, azaz Tóth Szofi, Fehérvári Eszter, Stinner Kamilla és Pilisy Zsanett az előfutamból a B döntőbe került, ahol hatodikként értek célba.

Részletes eredmények itt:
https://coupecorgeno2019.com/results/

Egységeink a holnapi zárónapon folytatják a versenyzést és a tapasztalatszerzést.

Gratulálunk! Sok sikert kívánunk vasárnapra!

Hajrá magyarok!

Hír kategóriák: