Megkezdte szereplését a magyar csapat a Jeunesse Kupán

A magyar csapat szerda este érkezett meg a Jeunesse Kupa helyszínére, az észak-olaszországi Corgeno-ba. A három napos verseny ma a női nyolcasok futamával kezdődött. A megmérettetésen tizennégy ország több mint háromszáz evezőse vesz részt. A magyarok nyolc számban indulnak.

A Coupe de la Jeunesse a korosztály harmadik legnagyobb megmérettetése, nemzetközi felhozó verseny a fiatal, még nem vb-szintű versenyzőknek. A magyar csapat javarészt elsőéves ifikből és a legerősebb serdülőkből áll, akik már a jövő évi világbajnokságra való felkészülés jegyében állnak rajthoz.

A pénteki nyitóünnepségen Hegyes Barbarát és Duboviczki Marcellt érte az a megtiszteltetés, hogy vihette a magyar zászlót és lapátot.

A nyitónapon a női nyolcasok álltak rajthoz, a magyar egység a hatodik helyen zárta a nyolc csaaptos futamot. A mieink az olaszokat és az íreket előzték meg. A döntő előtt egyébként óriási vihar tombolt, de a 17 órási rajtra kitisztult az idő.
Részletes eredmény itt:
https://coupecorgeno2019.com/wp-content/uploads/2019/08/J-Womens-EIGHT.pdf

A magyar ifjúsági csapat:
Férfiak:
Egypárevezős: Duboviczki Marcell; edző: Matheisz József
Kétpárevezős: Szőllösi Balázs, Bridge Henry
Nyolcas: Czinege Tamás, Váradi Dávid, Bujtás Bence, Gosztola Balázs, Bencsik Botond, Pirik Dániel, Dávidházy Zsolt, Varga Koppány, kormányos: Babai Márton; edző: Pergel László.
Nők:
Kétpárevezős: Fülöp Adrienn, Bokor Nikoletta; edző: Bene László
Négypárevezős: Kas Natália, Daka Zsófia, Mile Anna, László Kíra; edző: Karácsony Tibor
Kettes: Hegyes Barbara, Hegyes Zsófia; edző: Bene László
Négyes: Fehérvári Eszter, Stinner Kamilla, Tóth Szofi, Pilisy Zsanett; edző: Pető Tímea
Nyolcas: Kas Natália, Daka Zsófia, Mile Anna, László Kíra, Fehérvári Eszter, Stinner Kamilla, Tóth Szofi, Pilisy Zsanett, kormányos: Pintér Dorina ;edző: Pető Tímea.

Csapatvezető: Pignitzky Borbála – MESZ, főtitkár.

Női nyolcasunknak gratulálunk, nekik és mindenkinek sok sikert kívánunk!

Hajrá magyarok!