Újabb magyar bronzérem az U23-as Világbajnokságon: női normálsúlyú kétpárevezősünk: Preil Vivien és Gadányi Zoltána is felállhatott a dobogóra Sarasotában!

Újabb magyar bronzérem az U23-as Világbajnokságon! Női normálsúlyú kétpárevezősünk: Preil Vivien és Gadányi Zoltána is felállhatott a dobogóra Sarasotában!

A női normálsúlyú kétpárevezősünk zárta a magyar csapat szereplését a sarasotai U23-as Világbajnokságon Floridában. A lányok határozottan nyitottak, majd tartották pozíciójukat a harmadik helyen. A mezőny 1000 méterig még együtt haladt, majd kissé szétszakadozott, és a mieinknek is egy erős második ezer méter megtételével sikerült eltávolodniuk az üldöző németektől. Vivien és Zoltána az utolsó pár száz méteren is megtartva pozícióját végül sikeresen harmadikként evezett célba, és ezzel a fantasztikus versennyel férfi könnyűsúlyú kettesünkhöz hasonlóan ők is világbajnoki bronzéremmel térhetnek haza!

Szívből gratulálunk Zoltánának, Vivinek, és edzőjüknek, Molnár Zoltánnak!

Dobai Tamás, Király Csaba, Kunstár Márk, Kiss Norbert, Szlovák Rajmund, Hopp Márton, Gerei Tamás, László Péter és kormányos Szalkai Ádám ma reggel Magyarország az első magyar U23-as nyolcasában versenyzett, az sarasotai U23-as VB 'B' döntőjében. A csapat óriási harcban volt a francia nyolcassal a táv teljes szakaszán. Fej-fej mellett haladt a két csapat, közvetlenül a kanadaiak mögött. A magyar nyolcas 1500 méternél még éppen harmadikként haladt át az időmérőn, majd a fiúk egy igen küzdelmes hajrában felül tudtak kerekedni ellenfelükön, maguk mögött hagyva a francia egységet. A magyar U23-as nyolcas tehát óriási hajrában második helyen haladt át a célvonalon, és ezzel a 8. helyen zárta a Világbajnokságot.

Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek, Tevesz Lászlónak!

Két bronzérem, egy 8. és egy 11. hely tehát a magyar csapat mérlege, ezen az összességében igazán sikeresnek elkönyvelhető U23-as Világbajnokságon!

A magyarok eredményei:
Férfiak:
Könnyűsúlyú kettes:
1. Olaszország (Riccardo Italiano, Raffaele Serio) 6:40,960
2. Németország (Julius Wagner, Henning Sprossman) 6:45,020
3. MAGYARORSZÁG (SZABÓ BENCE, FURKÓ KÁLMÁN, EDZŐ: MOLNÁR DEZSŐ) 6:45,110

Normálsúlyú négypárvevezős:
11. Danó Dániel, Ács Kristóf, Bácskai Máté, Szabó Márton; edző: Mácsik Miklós.

Nyolcas:
8. Kiss Norbert, Hopp Márton, Király Csaba, Kunstár Márk, Gerei Tamás, László Péter, Szlovák Rajmund, Dobai Tamás, kormányos: Szalkai Ádám (tartalék: Porvázsnyik Patrik); edző: Tevesz László.

Nők:
Normálsúlyú kétpárevezős:
1. Görögország (Dimitria-Sofia Tsamopoulou, Anetta Kyridou) 7:04,200
2. Ausztrália (Giorgia Patten, Harriet Hudson) 7:07,770
3. MAGYARORSZÁG (PREIL VIVIEN, GADÁNYI ZOLTÁNA (edző: MOLNÁR ZOLTÁN) 7:11,680
Szövetségi kapitány: Szierer János