Bronzérmes a Szabó-Furkó könnyűsúlyú kettes az U23-as Világbajnokságon!

A Győri Atlétikai Club és a Szolnok versenyzője óriási, rég látott magyar sikert ért el a Floridában zajló korosztályos Világbajnokságon! A két fiatal evezős ezzel a Simon-Juhász páros nyomdokaiba lépett.

A Sarasotában rendezett U23-as Világbajnokság szombati döntőjében Szabó Bence és Furkó Kálmán a könnyűsúlyú kettesek döntőjében versenyzett. A páros a táv legnagyobb részében a negyedik helyen haladt, az ausztrál hajótól egy másodperccel lemaradva. Bence és Kálmán egy rendkívül jól kivitelezett hajrával folyamatosan jött fel az éremszerző pozíciók felé az utolsó 300 méteren, végül az ausztrálokat megelőzve, csupán 9 századmásodperccel maradtak el az ezüstéremtől. Így a mieink az olasz és német egységek mögött harmadikként értek célba, ezzel egy szenzációs világbajnoki bronzérmet nyerve!

Történelmi eredmény ez, hiszen Magyarország tíz éve, a Simon-Juhász páros 2009-ben szerzett ezüstérme óta nem nyert U23 világbajnokságon érmet.

Szívből gratulálunk az egységnek és edzőjüknek, Molnár Dezsőnek!

Danó Dániel, Szabó Márton, Ács Kristóf és Bácskai Máté szoros versenyben ötödik lett a normálsúlyú kétpárevezősök B döntőjében, ezzel a 11. helyen zárták a versenyzést az U23-as Világbajnokságon. Gratulálunk az egységnek, és felkészítőjüknek, Mácsik Miklósnak!

Reméljük a vasárnap sem marad magyar érem nélkül, erről a női normálsúlyú kétpárevezősben versenyző Gadányi Zoltána és Preil Vivien párosa gondoskodhat a versenyszám döntőjében.

Sok sikert!
Hajrá magyarok!