Szerdán kezdődik az U23 világbajnokság, négy számban indulnak a magyarok

Szerdán veszi kezdetét az U23-as Világbajnokság az Egyesült Államokban. A floridai félsziget nyugati partján található Sarasota-Bradenton ad otthont a huszonhárom év alatti evezősök világversenyének.
A helyszínt már ismerhetjük, hiszen a 2017-ben rendezett felnőtt Világbajnokságon egy földöntúli hajrával tudott vb-címet szerezni a Simon Béla, Juhász Adrián, Kolláth Vanda összetételű kormányos kettesünk.

Az U23-as magyar csapat már múlt hét csütörtökön megérkezett a helyszínre, hogy a lehető legjobban tudjon alkalmazkodni a hat órás időeltolódáshoz és a magas páratartalomból adódó nehézségekhez. A rendkívüli meleg minden napos viharokkal párosul, ami feltehetően nem fog változni a verseny ideje alatt sem.

Sarasotában ötvenhárom ország 672 sportolója versenyez majd az öt napos korosztályos világbajnokságon.

A magyar csapat tizenhét magyar versenyzővel áll rajthoz. Külön öröm és rendkívüli előrelépés, hogy idén először egy U23-as nyolcasunk is képviseli Magyarországot a világbajnokságon.

Sarasotában a napi tréningek mellett szabadidős programokkal hangolódik a válogatott világbajnokságra, például szombaton a pálya lezárása miatt a reggeli edzés után pihenésképpen ellátogatott a népszerű Siesta Key Beach-re csobbanni egyet, azonban hamarosan az éles küzdelmekbe vetik bele magukat a fiatalok.

A csapattal minden rendben, Dobai Tamással kiegészülve most már teljes létszámban készül a delegáció a megmérettetésre. A délután óramű pontossággal érkező minden napos viharok ugyan egy-két edzést elmosnak (ilyenkor a szervező bizottság lezárja a pályát), de a csapatot ez nem gátolja a felkészülésben.

A versenyt a www.worldrowing.com oldalon lehet követni. Emellett folyamatosan jelentkezünk a helyszínről a Magyar Evezős Szövetség facebook oldalán beszámolókkal, eredményekkel és fényképekkel a helyszínről.

Szurkoljunk közösen a magyar U23-as csapatnak! Nagyon sok sikert és jó versenyzést kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

A magyar csapat:
Férfiak:
Normálsúlyú négypárevezős: Danó Dániel, Ács Kristóf, Bácskai Máté, Szabó Márton; edző: Mácsik Miklós
Könnyűsúlyú kettes: Szabó Bence, Furkó Kálmán; edző: Molnár Dezső
Nyolcas: Kiss Norbert, Hopp Márton, Király Csaba, Kunstár Márk, Gerei Tamás, László Péter, Szlovák Rajmund, Dobai Tamás, kormányos: Szalkai Ádám (tartalék: Porvázsnyik Patrik); edző: Tevesz László
Nők:
Normálsúlyú kétpárevezős: Preil Vivien és Gadányi Zoltána; edző: Molnár Zoltán

Szövetségi kapitány: Szierer János

Hír kategóriák: